top of page
Search
  • Birthe Kock-Jensen

Kroppen gennemgår store forandringer under en graviditet og som nybagt mor.

Updated: May 17, 2020

Når pigekroppen pludselig bliver forvandlet til en kvindekrop fra den ene dag til den anden, og måske endda bærer på et fantastisk kommende og vidunderlig nyt menneske, som betyder at ens ansvar stiger enormt, nemlig en baby, måske endda to eller tre!! Woww så kan man godt blive overvældet.

Det er helt naturligt at der sker mange store og ukendte forandringer såvel fysisk som psykisk i kvindekroppen, men manden oplever også sin kvinde ændre sig og tingene omkring dem ændre sig. Det pludselig, at skulle ændre roller, som er naturligt, men for mange meget svært at tilpasse sig til, kan være en stor opgave og svært at rumme. Jeg vil derfor tilbyde jer at drøfte disse problemstillinger og naturligvis glæden med mig som fagprofessionel i form af rådgivning, coaching og terapi, så I gnidningsløst som muligt kan overgå ind i jeres nye roller.


Et besøg hos mig i min rådgivnings, coaching og terapipraksis vil der være mulighed for, og til tid, at man kan tale om alt, hvad det måtte bekymre dig/jer i forhold til graviditeten, kærlighedslivet, seksualiteten, partneren, parforholdet, barnet og familielivsproblematikkerne.


Særligt for de gravide med spiseforstyrrelser sker der store forandringer, da deres coping strategier bliver påvirket under graviditeten, bør man få professionel hjælp til at håndtere denne udfordring i forhold til at tage vare på sig selv og ad hensynet til barnets ernæringsmæssige- og udviklingsforløb under graviditeten, men også efterfølgende i forbindelse med amning og senere fast føde.


Som gravid kan seksualiteten undervejs bliver udfordret (naturligt). Mange, både mænd og kvinder, kan miste lysten, mere eller mindre. En hel del par kan opleve fysiske udfordringer, når de har sex. Særligt i løbet af 2. semester, bør kvinden ikke ligge direkte på ryggen og have sex, da det kan påvirke den store pulsåre i ryggen, som har direkte sammenhæng til navlestrengen mellem mor og barn.


De kære kommende fædre kan ligeledes blive udfordret af deres gravide kvinde, hun ændre sig, da hormonerne ofte spiller hende et pus. Flere oplever ligeledes vægtøgning, øget træthed og at humøret bliver påvirket, også pga. hormonerne. Min erfaring er at mænd også kan have det svært med at tale med sin kvinde om netop det som han synes er svært fx den nye eller kommende rolle, men også at det kan være enormt svært at tale med sine venner, kammeraterne, søskende og andre om det. Det også noget af det som jeg møder i min dagligdag som terapeut. I skal derfor vide, at jeg som fagprofessionel altid kan hjælpe jer.


Gravide kan dyrke sex når som helst, og øv jer og gør det. Jeg ved at det kan være svært at overskue, da mange kan være bange for at gøre skade på barnet. Tro mig. DET ER IKKE FARLIGT. I skal forsøge at holde gang i kærligheden og intimiteten, ellers bliver det endnu sværere at holde fast i, når vidunderet er født og tiden herefter. Har I udfordringer søg gerne hjælp, hos læge, jordemoder eller hos en anden professionel, fx mig som parterapeut, coach og sexolog.


Hvad gør man når man har fået sin egen helt vidunderlige baby, og seksualitet måske driller og forventningerne pludselig ændre sig og livet og parforholdet har ændret sig markant fra det ene øjeblik til det andet. Sexlivet er naturligt, og har tidligere været naturligt for det enkelte par, oplever pludselig, at der kan opleves smerter efter fødslen, bør man altid tale med sin læge om smerterne og hvornår det er OK at forsøge at genoptage sit sexliv med sin partner.


Seksualitet hos mennesket er forskelligt og den 2. vigtigste drift hos mennesket. Det vigtige i denne sammenhæng er, at seksualitet også er berøring, holde i hånd, sidde tæt sammen foran TV, kys, kram, nussen, sove i ske, bade sammen, gøre ting sammen… I ved allerede hvad det er for jer. Hvis det hele føles svært, er det fordi det er svært, og det er helt naturligt, og I er helt normale. Det er lige netop her man sammen skal finde sjove løsninger. Jo længere det går uden intimitet, jo sværere er det at komme tilbage i trygheden, kærligheden, intimiteten og seksualiteten. Det er ok at være usikker og at det kan være en udfordring, men bare I prøver, gør I en stor forskel. Du er elsket, og det er tilladt at blive elsket. Din/jeres baby elsker jer for dem i er, hver især. Skulle I have brug for hjælp til at komme tilbage på sporet kontakt mig, så er jeg den helt rigtige til at hjælpe jer på vej tilbage på kærlighedssporet.


Jeg kan desuden rådgive dig indenfor kost, motion og mindfulness, hvis du har problemer med kvalme, halsbrand, forstoppelse, hæmorider, problemer efter fødsel pga. smerter, manglende sexlyst og overskud.

Er du/I desværre nogle af de mennesker som desværre har oplevet at det er svært at blive gravide, i hormonbehandling, at miste et barn, fået foretaget en abort eller oplevet en sen abort, er det også muligt at kunne få hjælp fra mig, så du/I kan få et naturligt og glædesfyldt parforhold igen, og kan opleve en ny graviditet på helt normal vis, hvis I måtte have brug for hjælp!


Både som far og mor er der mange som oplever at få en efterfødselsdepression og er blevet emotionelt påvirket af de nye roller, her kan jeg ligeledes være med til at guide og rådgive jer.


Så er der noget du/I genkender her, som du/I synes er svært, er det muligt at få hjælp, rådgivning, coaching og terapi hos mig.


Man kan kontakte mig på kontakt@birthekockjensen.dk, så kan vi aftale nærmere vedrørende tid og sted.


Jeg kan tilbyde konsultationer i Ebeltoft, Åbyhøj, Aalborg og Esbjerg.


Jeg kan tilbyde et rum med tavshedspligt, specialiseret og høj faglighed, tryghed, tillid og respekt for jeres liv, jeres situation og uden fordomme.


Håber vi ses!


Kærlig hilsen

Birthe Kock-Jensen

14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page