top of page
Billede - Hjerne.jpg

Neuropsykoterapi v/Birthe Juhl
 

Alle har ret til et godt liv med senfølger til sygdom, smerter og skade i hjernen!

Det jeg, som neuropsykoterapeut arbejder med er, at forstå de komplekse konsekvenser af kroniske smerter, alvorlig sygdom, ulykker og senfølger til hjerneskade både på det psykologiske og sociale plan. 

Livet med kroniske smerter kan medføre en række følelsesmæssige udfordringer, herunder angst, depression, og lavt selvværd. Samtidig kan det påvirke sociale relationer og arbejdsevne negativt. 

Jeg arbejder ud fra en forståelse af dybden af den menneskelige oplevelse og stræber efter at lette byrden af psykologiske og fysiske udfordringer. 

Jeg tilbyder en helbredsorienteret tilgang til neuropsykoterapi, der adresserer såvel neuropsykologiske, psykologiske som fysiske aspekter af klientens velbefindende. 

SELVFORSTÆRKENDE FAKTORER

Jeg erkender, at kroniske smerter og senfølger til skade i hjernen ofte udløser en række selvforstærkende faktorer, der bidrager til en forværring af tilstanden. Disse kan omfatte træthed, ængstelse, depression, inaktivitet og begrænset erhvervsevne. 

Det jeg er dedikeret i min rolle som neuropsykoterapeut til at bryde den onde cirkel gennem en helhedsorienteret tilgang, som fremmer trivsel, personlig vækst og harmoni. 

LAD OS SAMMEN GØRE EN FORSKEL - ALLE HAR RET TIL ET GODT LIV

Til dig, der søger støtte til at håndtere dine daglige udfordringer med dine smerter, alvorlig sygdom og/eller senfølger til hjerneskade, tilbyder jeg et skræddersyet neuropsykoterapi, der sætter fokus på din personlige udvikling og velbefindende. 

Jeg har arbejdet med mennesker med disse problematikker siden 2011. Det jeg ligeledes kan skabe er et trygt og støttende rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og behov. Uanset om du står over for livsforandringer, psykologiske udfordringer eller ønsker at opnå større indre balance, er jeg her for at støtte dig på din rejse mod balance og vækst. 

Min tilgang præget af empati, respekt og helhedsorienteret. Jeg tror på, at hvert menneske bærer et unikt potientiale for vækst og trivsel.

Ved at skabe et rum af tillid og åbenhed, guider jeg din på en rejse mod dybere forståelse, balance og livsglæde. 

Det er helt normalt, at livet kan bringe dig ud af balance. Det er altid vigtigt at få talt med nogen tæt på, og nogle gange kan det være nødvendigt at få professionel hjælp. Er du i tvivl om du har brug for professionel hjælp er du velkommen til at skrive en mail: birthejuhl2023@gmail.com, så vil jeg ringe dig op og kan være med til at afklare den situation som du netop står i. 

Når du eller en af dine nærmeste - din ægtefælle eller samlever, børn, børnebørn, svigerbørn, søskende eller forældre udsat for alvorlig sygdom eller ulykke, kan det netop føles, som om verden falder sammen. Det kan være en meget fortvivlende situation at stå i. Her kan professionel hjælp hjælpe dig med at håndtere den mentale udfordringer, så du kan være en bedre støtte for dig selv og dine nærmeste. 

Det er en stor omvæltning af ens hverdag, når man får kroniske smerter. Umiddelbart kan alt synes uoverskueligt, og en følelse af magtesløshed kan indfinde sig. Det er meget individuelt, hvad der virker bedst. Oveni dette oplever mange at træthed lige pludselig også blive en ny følgesvend til de kroniske smerter. 

De er vanskeligt at forstå og håndtere i hverdagen. Mange oplever at være fanget i en ond cirkel, som de har svært ved at komme ud af igen. Mange får følelse af undervejs med smerterne, at de bliver værre og mere komplekse. 

De kan endog være invaliderende, og frustrerende for mange mennesker at kunne håndtere. De kan også påvirke forholdet til sig selv, familien, vennerne og kollegerne - 360 grader rundt. 

Hver femte voksne dansker har smerter, der har varet i mere end 6 måneder. Kroniske smerter koster den enkelte og samfundet mange penge. 

Du som menneske med smerter og kroniske smerter spiller også selv en vigtig rolle - det handler om teamwork. 

Der findes mange forskellige værktøjer og det er individuelt, hvad der virker for den enkelte for at være med smerterne. 

Nogle gange er det eneste man skal gøre, er at bruge sin værktøjskasse på en anden måde end man først har lært. Det er netop det jeg som professionel behandler kan være støttende med. 

 " Hvordan spiser man en elefant? - En bid af gangen!"

HVORDAN KOMMER JEG BARE LIDT AF VEJEN!

1. Anerkend, at man har nogle udfordringer. Tag det første skridt for at komme videre. Bed om hjælp i dit netværk og/eller professionelt.

2. Tag ansvar og øg kontrollen over dig selv. Opbyg et opbyggende støtteteam omkring dig. 

3. Find balancen i din daglige hverdag mellem aktiviteter, arbejde og familie.

4. Prioriter og planlæg dine dage.

5. Skab struktur og lav kortsigtede og langsigtede mål.

6. Vær rummelig overfor dig selv - giv dig selv plads til at fejle og fejre din succeser. 

7. Elsk din pauser - hvad giver dig energi! Hav en bred palette at vælge imellem!

8. Pas dine måltider, kost og søvn. Brug motion til at skabe energi og nyd naturen. Tag familien med i processen. 

9. Del dine dage med dig selv. Skriv daglige notater. Mærk hvorledes du flytter du. Mærk din fremgang. Lav løbede evaluering og tilret efter ønsker og behov. 

10. Hvis du falder af hesten - Hvem/hvad kan få dig til at komme tilbage på sporet. Bed om hjælp - det er stærkt og beundringsværdigt!

11. Hvad skal holde dig på sporet? Hvad er vigtigt for dig at holde dig på sporet? Hvem skal være dit livsvidne!

- Jeg kan som professionel neuropsykoteraput være den som kan være med til at finde svarene på disse spørgsmål! Du behøver ikke være alene i denne proces. Et skridt af gangen er det vigtigste for at kunne begynde at få kontrollen over sig selv igen. Når batterier løber tørre kan vi ikke altid passe på os selv. 

Har du lyst til at høre mere om neuropsykoterapi, smerter og senfølger til skade i hjernen.

Så kontakt mig gerne nedenfor?

Jeg tilbyder 15 min. gratis afklarende samtale!

Holding%20Hands_edited_edited.jpg
Billeder, smerter div. krop.jpg
Sygdom -liggende.jpg
IMG_6588 (1).jpg

Livskvalitet er også en del af livet

Har du lyst til at høre mere om neuropsykoterapi, smerter og senfølger til skade i hjernen. Så kontakt mig gerne nedenfor? Jeg tilbyder 15 min. gratis afklarende samtale!

Tak for din besked!

bottom of page